streda, 1. októbra 2014

Dobrý jabĺčkový koláč

Jablkové koláče patria asi k najobľúbenejším a najvďačnejším. Je nekonečné množstvo receptov, takže je stále z čoho vyberať a skúšať. A veru nesklamal ma ani tento recept z "Kuchyne Lidla". Koláčik bol výborný :)




Suroviny: 280 g hladkej múky (dala som 300), 100 g práškového cukru, 1 vajce, 150 g masla, 2 KL prášku do pečiva.

Plnka: 800 g nastrúhaných jabĺk, 1 vanilínový cukor, škorica, trochu kryštálového cukru, vajíčko na potretie koláča.

Postup: Zmiešala som múku s práškom do pečiva a cukrom. Pridala som vajíčko a zmäknuté maslo. Vypracovala som vláčne cesto, zabalila do fólie a odložila do chladničky na 30 minút. Cesto som rozdelila na dve časti a rozvaľkala som na veľkosť okrúhlej formy. Jednu časť som vložila do formy, navrstvila som nastrúhané jabĺčka, posypala som ich škoricou, vanilínovým cukrom a kryštálovým cukrom. Prikryla som druhým cestom, popichala som vrch vidličkou a potrela rozšľahaným vajíčkom. Koláč som piekla pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. 


12 komentárov:

  1. Hmmm ... a krásně nazdobený:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. urcite je dobry....vyzera tak mňamózne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je ozaj dobrý ale treba použiť do cesta maslo, je to fakt iná chuť ako s tukmi...nemám proti tukom nič a tiež ich často používam ale tentokrát som vsadila na sktočné maslo a vyplatilo sa. Ďakujem za pochvalu.

      Odstrániť
  3. Jablkáče sú najchutnejšie a tento sa ti vydaril. Asi začnem aj ja skúšať Lídlácke recepty :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, u mňa to bol druhý recept z Lidla a bola som spokojná...

      Odstrániť
  4. Vypadá nádherně, zítra ho vyzkouším...děkuji za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu, určite neoľutujete, budem rada ak potom napíšete ako chutil...

      Odstrániť
  5. Je parádny ... vydaril sa ti ... :)
    a cesto je to isté, čo som ja použila na jablkové bochníčky ... :)))) teda je univerzálne ... :) môžem potvrdiť, že veľmi dobré ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu. ....Súhlasím... veľmi chutné maslové cesto.

      Odstrániť
  6. Evelina moja:-)
    Odkedy som nasla tvoj blog ,mam vyriesene co budem varit a piect...srdecna vdaka ,ze sa takto pekne a podrobne podelis o skvele recepty...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Júj ty ma vieš vždy tak potešiť a tým aj povzbudiť...si zlatá...

    OdpovedaťOdstrániť