streda, 5. novembra 2014

Dvojfarebná kysnutá bábovka

No čo už napísať k tejto bábovke...kto má rád bábovky a všetko z  kysnutého  cesta, tak nech vyskúša aj takúto bábovku.






Suroviny: 500 g polohrubej múky, 30 g droždia, 0,25 l mlieka (nepoužila som ani polovicu), 4 žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 120 g masla, 2 PL kakaa, štipka soli, tuk  a múk na vymastenie a vysypanie formy.

Postup: Z droždia, trochy múky, cukru a vlažného mlieka som urobila kvások. Do misky som dala maslo, pridala som cukor a vanilínový cukor. Vymiešala som a pridala som žĺtky. Miešala som vareškou kým sa všetky suroviny nespojili a nenapenili. Potom som pridala múku, kvások a podľa potreby mlieko. Vypracovala som hladké cesto. Rozdelila som ho na dve časti, do jednej som pridala kakao rozmiešané v troche teplej vody s cukrom, dobre som ho do cesta zapracovala. Obe cestá som dala vykysnúť. Potom som každé cesto sformovala do valca,  spolu som ich splietla a vložila do formy. (Môže sa postupovať aj tak, že každé cesto sa rozvaľká, obidve sa na seba položia a stočia)

Piekla som pri teplote 180 stupňov 15 minút a potom som teplotu znížila na 160 stupňov a dopekala asi 45 minút. Po miernom vychladnutí som vyklopila bábovku z formy a posypala práškovým cukrom.










3 komentáre:

  1. Evelina babovka vyzera uzasne ,ale je radsej skusim z piskotoveho cesta ,,nakolko mam stale" respekt "pred kysnutym cestom:-):-):-)
    Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moja, nabudúce keď budem piecť z kysnutého cesta, tak si dám tú námahu a urobím podrobný popis a fotky k príprave kysnutého cesta aby som ti dodala odvahu...ale kedy to bude neviem, čaká ma totiť operácia a tá ma na pár týždňov vyradí z normálneho života a tým aj od pečenia a varenia. Nech sa Ti darí páááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem ti vopred:-)
    Drzim palce uz od teraz ,nech ti operacia dobre dopadne a sa rychlo po nej zotavis:-):-):-)

    OdpovedaťOdstrániť