sobota 28. februára 2015

Jablková štrúdla z cukrárne Lidla

Ničo rýchle na zahryznutie...





Suroviny: 1 lístkové cesto, 200 ml mlieka, 1 vanilkový pudingový prášok, 1 vanilkový cukor, 3 PL kryštálového cukru, 1 KL škorice, 2-3 jabĺčka, hrozienka,  vajíčko na potretie, nasekané orechy .

Postup: Uvarila som puding z mlieka, cukru a pudingového prášku. Kým sa chladil, očistila som jabĺčka a pokrájala na menšie kúsky. 
Lísktové cesto, mala som chladené kúpené, som rozložila aj s papierom hneď na plech. Naznačila som si tretiny a do strednej som dala vychladnutý puding. Na puding som rozložila jabĺčka, posypala som ich škoricou, trochou cukru, orechami  a hrozienkami. Bočné cesto z jednej aj druhej strany som nakrájala asi na 2-3 cm pásy smerom k stredu - k plnke. Na koncoch som cesto preložila smerom k plnke - uzavrela som a nakrojené pásy som prekladala cez plnku krížom cez seba. 
Závin som potrela rozšľahaným vajíčkom a posypala som orechami. Piekla som pri teplote 180 stupňov 25-30 minút do zlata. Hotovú vychladnutú štrúdľu som posypala práškovým cukrom.


Takto vyzerala štrúdla pred pečením



3 komentáre:

  1. Skvela strudlicka:-)Rychlo urobena ale aj rychlo zjedena :-) a ja, ze budeme mat aj na zajtra :-):-):-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru bola som aj ja prekvapená tou dobrou kombináciou pudingu a jabĺčok...aj u nás to tak dopadlo ako píšeš...zjedla sa raz-dva :)

      Odstrániť
  2. Upiekla som dve hop-čip-tralala boli hotové a vynikajúce sú fakt...papa

    OdpovedaťOdstrániť