pondelok 6. júla 2015

Muffiny s malinami

Piekla som už podľa tohto receptu muffiny ale s jahodami,  recept už mám TU

Teraz  som použila maliny, čokoládu a suroviny som trošku upravila.  Z každej dávky vyšlo 12 muffín.




Suroviny: 200 g polohrubej múky, 100 ml oleja, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, štipka soli, 150 g bieleho smotanového jogurtu, 2 vajíčka, 1/2 prášku do pečiva, maliny, čokoláda.

Do kakaových som k uvedeným sypkým surovinám primiešala 2 PL  kakaa a k čokoládovému jogurtu som pridala 5 PL mlieka lebo mal len 135 g (použila som čokoládový jogurt TAMI) a cesto bolo veľmi husté. 

Postup: Zmiešala som tekuté suroviny, krátko som prešľahala a prisypala som zmiešané sypké suroviny. Zmes som dobre vareškou premiešala aby sa všetko spojilo.  Cesto som dávala do papierových košíčkov, tie som vložila do plechu na muffiny, vtlačila som 5 malín obalených v práškovom cukre (maliny boli malé) a do stredu som vtlačila 1/2 kocky čokolády. 
Kakaové som dávala do  silikonových košíčkoch. Piekla som pri 175 stupňoch 28-30 minút.





6 komentárov:

  1. Máš ich krásne! Ja som párkrát tiež robila, lebo som pod stromček dostala silikónové košíčky, ale mi neurobili ten klobúčik hore. Asi som dala málo cesta do košíčka, ale bála som sa, že ak mi to "prekypí", pôjde cesto na plech. Nech sa už ochladí a skúsim urobiť , teraz na týchto teplách nám nechutí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evička vidím že aj u vás je teraz malinovo :) Vydarili sa Ti muffinky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Malinovo ale také poslabšie a už asi aj skončilo bohužiaľ ale našťastie ešte je a bude aj iné ovocie...ďakujem za komentárik Jarka...

      Odstrániť
  3. Evka, muffiny rada pečiem a aj jem, máš ich krásne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru Ivka aj ja a nielen ja ale hlavne deti majú radi tak ich veľmi často pečiem, je to rýchle a vďačné papaníčko :)

      Odstrániť