pondelok 7. septembra 2015
Bravčové kocky s kelom
Kel je listová zelenina, ktorá nielen posilňuje imunitný systém ale aj cievny. Tým, že obsahuje veľa vlákniny, má priaznivý vplyv na zažívanie, znižuje hladinu cholesterolu, dokonca pôsobí priaznivo aj pri kožných chorobách. Obsahuje vitamíny C, B, K, E. Má svoju špecifickú chuť a možno vďaka nej keľ veľa ľudí zatracuje.
U nás doma okrem kelovej polievky robím aj mäsko na tejto pre nás výbornej zelenine.
Suroviny: bravčové mäso (plece, stehno), olej, cibuľa, hlávka kelu, mletá paprika, mletá rasca, čierne korenie, cesnak, majoránka, soľ, vegeta, hladká múka.
Postup: Mäsko si nakrájam na kocky. Očistím cibuľu a cesnak, kel nakrájam na rezančeky. Na oleji opražím nadrobno nakrájanú cibuľku, pridám nakrájaný cesnak a chvíľu popražím. Zasypem mletou červenou paprikou a hneď pridám mäso. Dobre premiešam, pridám soľ a mletú rascu. Mäso chvíľu dusím aby pustilo šťavu. Potom zalejem vodou a nechám dusiť. (V tlakovom hrnci dusím 20 minút). Keď je mäso polomäkké pridám kel, a dusím všetko do mäkka. Nakoniec zahustím hladkou múkou, dochutím ešte rascou, majoránkou, vegetou a všetko chvíľku povarím.
Ako príloha je u nás k tomuto receptu obľúbená knedľa.
Dobrú chuť!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Dík ti za nápad, kel mám rada, bravčovinu tiež, takže by som mohla urobiť. Mňa by to veru nenapadlo skombinovať kel + mäso. Asi by k tomu išla aj ryža :-)
OdpovedaťOdstrániťPááá
Danka vyskúšaj, určite si pochutíte a samozrejme aj ryža môže byť, podľa chuti...ahoj
OdpovedaťOdstrániť