streda 2. decembra 2015

Jablkovo- banánová torta

Niečo svieže, ovocné...



Suroviny: 6 vajec, 1 vanilínový cukor, 200 g jemného kryštálového cukru, 50 ml oleja, kôra z 1/2 citróna, 240 g polohrubej múky, 1 KL prášku do pečiva.

Plnka: 800 g nastrúhaných jabĺk, 200 g kryštálového cukru, 200 ml vody, 2 banánové pudingy, 1-2 roztlačené banány.

Poleva: 100 g masla, 2 PL práškového cukru, 50 g rozpustenej čokolády.

Postup: Žĺtky som vyšľahala so 100 g kryštálového cukru, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou. K žĺtkovému základu som vareškou primiešala vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a 100 g kryštálového cukru. 
Pomaly som primiešala olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
Cesto som vyliala do tortovej formy s priemerom 26 cm. Na spodok formy som vložila najskôr papier na pečenie. 
Piekla som pri teplote 175 stupňov 35-40 minút. Vychladnutý korpus som rozkrojila na tri časti.

Príprava plnky: V kastróli som skaramelizovala kryštálový cukor, aby sa dobre rozpustil pridala som nastrúhané jablká a podliala som asi 1 dl vody. Chvíľu som podusila. 
V 200 ml vody som rozmiešala banánový pudingový prášok (80 g) a priliala som k jablkám. Uvarila som pudingovú kašu. (Ak je veľmi hustá môže sa pridať trochu vody). Do horúcej masy som primiešala roztlačený banán. 
Vychladnutú plnku som natrela na jednotlivé korpusy, trochou plnky som potrela aj vrch torty. 
Tortu som poliala polevou. 

Príprava polevy: Vymiešala som maslo s cukrom a rozpustenou vlažnou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára