nedeľa 10. apríla 2016

Vrecká na bylinky

Dlho mi veru trvalo, kým som povyšívala tieto bylinkové motívy. Aj keď rada tvorím,  nerada robím niečo veľmi dlho a tak mám vždy rozrobených  viac vecí. Podľa toho na čo mám práve chuť, tak buď hačkujem, štrikujem alebo vyšívam. Pokiaľ nič z toho čo robím  nie je až tak dôležité,  s dokončením sa neponáhľam. Tak to bolo aj s týmito výšivkami. Teším sa, že som ich nielen dovyšívala ale aj ušila  vrecúška. Teraz už budú len čakať na to, kým ich v lete naplním vysušenými bylinkami. 









13 komentárov:

  1. Evka, tie sú prekrásne ... Ja som si vrecká na bylinky urobila vlani ... Nie sú ani zďaleka také parádne ako tvoje ... Mala som na ponáhlo, tak som povyšívala len menovky na ne ... ale účel splnia ... Majsa dobre, pa pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri ďakujem...máš pravdu, aj bez tých obrázkov by splnili účel, veď dôležité je dať do nich čo treba, na výzdobe vôbec nezáleží. Veď budú zavesené len v komore a kto už tam chodí :))

      Odstrániť
  2. Ahoj Evi, paráda, vrecká sú na bylinky praktické — a máš ich pekné. Mám podobné vyšité už niekoľko rokov, niektoré ešte visia v kuchyni so zvyškami mäty, medovky, lipového kvetu, ostatné sme už veru vyprázdnili a čochvíľa sa budú plniť nanovo. Keď sa naskytne príležitosť a čas, tiež pofotím :-)
    Maj sa krásne! Vierka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vierka, píšeš že ti visia v kuchyni...ja sa nejako bojím mať bylinky v týchto vreckách v kuchyni aby bylinky nenavlhli...akú maš skúsenosť ale asi dobrú keď tak píšeš...Pekný deň!

      Odstrániť
  3. Zdravím,
    práve som objavila Váš blog...
    Vrecká na bylinky sú nádherné, bude im v nich výborne :-)
    Budem musieť aj ja vyskúšať plnú výšivku, väčšinou vyšívam gobelínovým alebo krížikovým stehom.
    Prajem krásne chvíle pri tvorení a peknú jar!
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka ďakujem za návštevu, dovolím si tykať veď tak si na blogoch asi všetky tykáme...ďakujem pekne za pochvalu. Hneď som samozrejme nakukla aj na tvoj blog a je veru čo pozerať...peknučké veci, už som sa aj prihlásila k pravidelným návštevníčkam. Všetko dobré.

      Odstrániť
  4. Šikovnica si ty Evelina moja:-)
    Neuveriteľné krasna prekrásna ručná praca...
    Keby si to robila na predaj si milionárka :-)))
    Vďaka za príspevok, často tu chodim oči si " popast"
    Máj sa krásne papa


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marienka ďakujéééém...teším sa každej tvojej návšteve ako samozrejme aj všetkých ostatných. Veď preto som si blog urobila aby som potešila každého kto sem zavíta...moja zlatá tak z toho by som milionárka ťažko bola :), ručné práce sú veľmi zle hodnotené, pri nich ani tak nejde o použitý materiál ale o tie hodiny čo musí človek tomu venovať a tie nikto nechce zaplatiť....Pekný slnečný týždeň. Ahoj

      Odstrániť
  5. Evka sú prekrásne a viem si predstaviť koľko to zabralo času, no nesúhlasim s tym že kto už len chodí do komôrky...no predsa hlavne ty a tvoja pýcha že si dokazala vyrobiť tak nádherne vrecúška, tvoje šikovne ručky. Chválim, dobra voľba :-) Ahoj maj sa krásne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti za milé a povzbudivé slová Marienka, pekne si to napísala. Nech sa ti darí, pá

      Odstrániť
  6. Evka, ale si ma potešila! Sú prekrásne! A ja si tiež myslím, že hlavne pre seba to robíme, dôležité je, aby sa nám páčili, aj keď budú v komore :-)
    A viem, že budem hľadať niečo podobné krížikové......
    Ešte sa ťa spýtam, máš ich všetky rovnakej veľkosti? Z obrázka sa mi to javí aj tak, aj tak, ako sa na to pozriem :-) Ja totiž pri šití asi neuhádnem rovnaké, lebo nech meriam ako meriam, vždy to mám rôzne :-)
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem pekne Danka...čo sa týka veľkosti vrecúšok tak sú tri veľkosti, chcela som také rôzne podľa množstva byliniek ktoré suším...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Evka, tak tie sú prekrásne ! Bylinkách v nich bude veľmi dobre a budú s radosťou liečiť.

    OdpovedaťOdstrániť