utorok 17. mája 2016

Pečené zemiaky na kyslej kapuste

...a keby len na kyslej kapuste ale aj so slaninkou a klobáskou :) Veru sme dnešný obed vychutnali a určite aj dosť kalórii telu dodali 😂

Suroviny: zemiaky, kyslá kapusta, klobáska na pečenie, alebo údené mäso, prerastaná oravská slaninka, cibuľa, cesnak, soľ, mletá rasca.

Postup: Zemiaky som očistila, umyla a nakrájala na kolieska. Očistila som cibuľa a cesnak, nakrájala som ich na plátky.  Nakrájala som aj klobásu na kolieska a slaninu na prúžky. Pekáč som naolejovala, na dno som dala  kyslú kapustu, posypala som ju časťou cibule, cesnaku a slaninky. Nasledovala vrstva zemiakov, posolila som ich, posypala rascou, rozložila som klobásu, zvyšok cibule a cesnaku. Všetko som zakryla ďaľšou  vrstvou zemiakov, posolila som ich a posypala som zvyškom slaninky. Podliala som trochou vody. Pekáč som prikryla alobalom, popichala som ho aby mohla unikať para a piekla som kým nezmäkli zemiaky pri teplote 200 stupňov. Potom som alobal odstránila a zemiaky som zapekala pri vyššej teplote.

My máme radi keď sú upečené zemiaky chrumkavé, tak som počas zapekania všetko premiešala aby sa aj spodnejšie vrstvy mohli zapiecť. 

Dobrú chuť!



1 komentár:

  1. Tak toto je pre mňa to najlepšie jedlo! Kyslá kapusta na každý spôsob môžem jesť aj každý deň! Ja takto podobne robím s kuracími stehnami, tie dávam na vrch. Napchám všetko je jedného hrnca a dám do rúry. Výborný obedík bez väčšej námahy :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť