pondelok 27. augusta 2018

Muffiny s černicami

Po dlhšom čase som opäť upiekla muffiny. A opäť iný recept ako tie predošlé čo som piekla. Veď prečo nevyskúšať niečo nové keď existuje toľko receptov na tieto malé milé koláčiky. Všetky sú chutné a upečené raz-dva.

V záhrade máme už len černice, keď nepočítam jabĺčka a pár hrušiek, ktoré zatiaľ zostali na strome a veríme, že  stihnú dozrieť kým ich osy nezlikvidujú.... Konečne tento rok strom bohato zarodil aj keď je to len mladá hruška,  ale tešiť sa z úrody bolo asi predčasné...
Černice stačíme jesť, nie je ich veľa ale zato sú pekné veľké. 


Rozpis je na 12 kusov 

Suroviny: 1 väčšie vajíčko, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 8 PL oleja, 150 ml bieleho smotanového jogurtu alebo kyslej smotany, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, ovocie (môžu sa použiť aj čučoriedky, ríbezle, maliny, jahody...), mandľové lupienky.

Postup: Vajíčko som vymiešala s cukrom a vanilínovým cukrom. Stačí vymiešať vareškou. Pridávala som olej a biely jogurt. Múku som zmiešala s práško do pečiva a primiešala k tekutým surovinám. 

Všetko som dobre premiešala a naplnila papierové košíčky, mala som ich vložené v plechu na muffiny.  Do cesta som vtlačila 4 černice obalené v práškovom cukre.  Vrch som ešte posypala mandľovými lupienkami.

Piekla som pri teplote 180 stupňov 23 minút.


6 komentárov:

  1. Evka, sú krásne a určite tak aj chutné! Myslím, že by sa mohlo použiť aj iné ovocie, černice nemám :-(
    Tie lupienky mandlí im dodáva na luxuse!
    U nás je veľa jabĺk a sliviek. Hrušiek pomenej.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, určite sa môže použiť aj iné ovocie, dokonca by boli dobré aj bez :-)...som rada že si si našla čas a navštívila si ma. Ahoj

      Odstrániť
  2. Krásne muffiny a musia byť aj chuťovo dobré, mňam ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka ďakujem za návštevu...boli dobré, ako asi všetky muffiny...ahoj

      Odstrániť
  3. Muffiny vyzerajú parádne! Zvyknem v podobných receptoch namiesto jogurtu používať domáci kefír, keďže ho robím pravidelne a nie vždy sa vypije. Cesto je s ním tiež krásne nadýchané.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Použiť domáci kefír je výborné už len preto, že je to domáce a nie kupované...a kefír v ceste som už tiež skúšala ale kúpený, cesto je pekne vláčne. papa

      Odstrániť