štvrtok 18. júna 2020

Torta s jahodovým pudingom

S jahodami je to tento rok zase biedne a u nás už vlastne aj končia...
Keď malo pršať bolo sucho, vtedy práve potrebovali vodu lebo rástli, museli sme ich polievať...teraz keď už potrebujú hlavne slniečko,  každý deň prší, čo im vôbec neprospieva lebo hnijú a tie čo aj dozreli ma hrozne zlú chuť. Je problém nájisť aspoň ako-tak dobrú jahodu. 
Zjesť ich len tak ako ich mám najradšej ma neláka a preto ich využívam radšej do pečenia. Už bola bublanina a teraz torta.
Skombinovala som všetko podľa chuti 😊 a bola z toho veľmi dobrá a svieža torta. A hlavne rýchla a jednoduchá.



Suroviny: 5 vajec, 190 g kryštálového cukru, šťava z citróna 1/2 KL, 100 ml oleja, 180 g hladkej múky, 1/2 KL prášku do pečiva.

Krém: 500 ml jahodového džúsu, 1 jahodový puding v prášku 37 g, 3 PL kryštálového cukru, 120 g masla, jahody, jahodový džem.

Postup: Vyšľahala som bielky s postupným pridávaním cukru a citrónovej šťavy. Keď bol sneh hustý, prišľahala som po jednom žĺtky a pomaly som zašľahávala aj olej.  
Múku som zmiešala s práškom do pečiva a zľahkla som primiešala k snehovému základu, už len vareškou.

Dno tortovej formy s priemerom 26 cm som vystlala papierom na pečenie, boky som potrela olejom. Cesto som rozotrela do formy.  

Piekla som pri teplote 175 stupňov 25 minút, potom som dopekala prikryté asi 10 minút.

Krém: Uvarila som puding z džúsu, cukru a pudingového prášku. Ešte do horúceho som primiešala maslo a jahody (nakrájala som ich na menšie kúsky).

Upečený a vychladnutý korpus som prekrojila a bohato potrela jahodovým džemom (v mojom prípade domácim). Na vrchný korupus som rozotrela vychladnutý puding. 

Už som len dozdobila. Torta  bola výborná s kopčekom šľahačky 😉


Dobré maškrtenie 😋

1 komentár:

  1. Evka, teda maškrta poriadna! S jahôdkami a domácim jahodovým džemikom je určite koláčik mňamkový a ku dobrej kávičke či čajíku by som si aj dala. Ja už nepečiem, ako, nemám mlsníka (muža), piekla som 2 razy, ale väčšiu časť som zaniesla do susedov. Teraz, keď sú už otvorené aj cukrárne, musím ísť na koláčik tam :-)
    Ďakujem ti za milé komentíky a potešilo ma, že si zas našla niečo, v čom sme si tak podobné a aj keď sme sa ani nevideli, predsa tak blízke.
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť