A tu je ďalší ríbezľový... Piekla som ho prvykrát ale neľutovala som že som recept vyskúšala. Zákusok nie je náročný na prípravu, jeho svieža kyslo-sladká chuť je veľmi príjemná...
Sneh: 5 bielkov, 240 g kryštálového cukru, 2 PL maizeny - Solamyl, posekané orechy - podľa chuti (vlašské, lieskovce, mandle).
Postup: Vyšľahala som zmäknutú Heru s práškovým a vanilkovým cukrom na krém. Postupne som prišľahávala žĺtky, citrónovú šťavu, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto som rozotrela na hlboký plech vytretý tukom a vysypaný múkou - rozmerov 32x38 cm (vnútorný rozmer). Predpiekla som ho v rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Plech som vybrala a kým trochu cesto vychladlo, pripravila som si sneh.
Cesto som rozotrela na hlboký plech vytretý tukom a vysypaný múkou - rozmerov 32x38 cm (vnútorný rozmer). Predpiekla som ho v rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Plech som vybrala a kým trochu cesto vychladlo, pripravila som si sneh.
Bielky som vyšľahala so štipkou soli na sneh, pridala som cukor a šľahala som kým nebol sneh hustý. Pridala som Solamyl a ešte som chvíľu šľahala. Sneh musí byť pekný lesklý a krémový.
Na predpečené cesto som rozložila ríbezle. Ja som ich trochu posypala cukrom aby neboli veľmi kyslé. Natrela som na ne sneh, posypala posekanými orechami a dala som piecť. Najskôr som piekla pri teplote 165 stupňov 15 minút a potom som teplotu zvýšila na 170 stupňov a dopekala som do zlatista asi 15 minút.
Poznámka: Snehová vrstva mohla byť aj hrubšia... nabudúce by som pridala aspoň o 1 vajíčko viac. Na zákusok sa môže použiť aj iné ovocie: maliny, jahody, marhule...