Nielen punčové rezy ale aj takéto punčové košíčky sú výborné...
Suroviny: 375 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 250 g Palmarínu, 1-2 žĺtky, citrónová kôra.
Suroviny: 375 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 250 g Palmarínu, 1-2 žĺtky, citrónová kôra.
Plnka: 250 g piškót, 150 g mletých orechov, 180 - 200 g práškového cukru (podľa chuti),2 PL lekváru (malinový, ríbezľový, marhuľový), 1 vanilkový cukor, 50 ml horúcej vody, šťava z 1/2 citróna, rum, 150 g masla, 1 PL kakaa.
Postup: Suroviny na cesto zmiesim. Po kúskoch vtláčam do vymastených a múkou vysypaných formičiek na košíčky, cesto nesmie byť nahrubo aby po upečení ostala priehlbinka. Pečiem pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Upečené nechám vychladnúť a naplním plnkou. Pod plnku na dno košíčka sa môže dať trochu lekváru. Košíčky dám stuhnúť a potom namáčam do čokoládovej polevy.
Plnka: Piškóty postrúham alebo najemno rozdrvím, pridám orechy, práškový cukor, vanilkový cukor, vodu, lekvár, citrónovú šťavu a rum. Dobre všetko premiešam, ak je to husté pridám ešte viac lekváru a sirupu. Nakoniec primiešam maslo zmiešané s kakaom.