Suroviny: Ryba podľa vlastného výberu (aljašská treska, pangasius...), korenie na ryby, soľ, vajíčka, strúhanka, maslo, citonová šťava.
Postup: Ryby nechám rozmraziť, papierovou servítkou osuším od vody a pokvapkám citrónovou šťavou. Chvíľu ich nechám postáť. Potom ich posolím, posypem korením na ryby. Jednotlivé porcie uložiím do zapekacej misky, ktorú vytriem maslom. Celé zalejem rozšľahanými vajíčkami a husto posypem strúhankou. Vrch ešte obložím plátkami masla. Pečiem pri teplote 190 stupňov kým ryby zmäknú a získajú peknú zlatistú farbu.
Ako prílohu k tejto rybke robím rýchly zemiakový šalát.
Rýchly zemiakový šalát
Zemiaky uvarím v šupke a očistím ich. Potom ich nakrájam na kolieska. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu (malo by jej byť viac, samozrejme ak niekto cibuľu nemá až tak rád podľa chuti). Uvarím nálev z vody, cukru, soli a octu. Odstavím, pridám korenie, vegetu a horčicu. Horúcim nálevom zalejem zemiaky zmiešané s cibuľou, pridám nakrájané kyslé uhorky. Vymiešaný šalát nakoniec zalejem kyslou smotanou (môže byť aj biely jogurt) a nechám odstáť.
Ako prílohu k tejto rybke robím rýchly zemiakový šalát.
Rýchly zemiakový šalát
Zemiaky uvarím v šupke a očistím ich. Potom ich nakrájam na kolieska. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu (malo by jej byť viac, samozrejme ak niekto cibuľu nemá až tak rád podľa chuti). Uvarím nálev z vody, cukru, soli a octu. Odstavím, pridám korenie, vegetu a horčicu. Horúcim nálevom zalejem zemiaky zmiešané s cibuľou, pridám nakrájané kyslé uhorky. Vymiešaný šalát nakoniec zalejem kyslou smotanou (môže byť aj biely jogurt) a nechám odstáť.
Nech Vám chutí!