Chrumkavé, možno preto, že som ich piekla dlhšie ako bolo potrebné, ale aj napriek tomu chutné orechové pečivo.
Suroviny: 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 100 g mletých vlašských orechov, 150 g masla, 1 žĺtok.
Poleva: 1 bielok, 150 g práškového cukru, 1-2 KL citronovej šťavy.
Postup: Zo surovín som vypracovala cesto. Rozvaľkala som ho na plát hrúbý 4-5 mm, veľkosť 32x26 cm. Nožíkom som naznačila pásy 8 cm široké. Postupne som každý pás cesta natrela polevou, odrezala a krájala na štangličky - tyčinky. Kládla som na plech vyložený papierom na pečenie a piekla som pri teplote 170 stupňov asi 13 minút.
Poleva: Preosiaty práškový cukor som dobre vymiešala s bielkom a citrónovou šťavou.