štvrtok 10. mája 2012

Anjelský perník

Vynikajúci perník ktorý chutí čokoládovo a je vláčny.

Suroviny: (hrnček 250 ml)    2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček oleja, 1 a 1/2 hrnčeka cukru, 1 čokoládový puding-prášok, 1 prášok do perníka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 3 PL kakaa, 3 PL lekváru (slivkový je dobrý), 1 KL škorice, hrsť nasekaných orechov a hrozienok.


Postup: Zvlášť zmiešam sypké a zvlášť tekuté suroviny. Tekuté suroviny rozšľahám a prilejem k sypkým, dobre premiešam a vylejem na plech vyložený papierom na pečenie. Upečiem pri teplote 180 stupňov C. Vychladnutý perník polejem čokoládovou polevou. Husto posypem strúhaným kokosom.


streda 9. mája 2012

Vytvorené artyčokovou technikou

Moja veľmi obľúbená technika...vhodná  na výrobu vianočných gúľ a veľkonočných vajíčok.

Tu je ukážka...



 










Pletenie z papiera

vianočný venček

vianočný stromček
Keďže sa rada venujem ručným prácam rôzneho druhu, oslovilo ma aj pletenie z papiera. Na internetových stránkach je obrovské množstvo krásnych výrobkov. Tam som si našla aj návod a postup výroby, vyskúšala som a celkom sa mi moje prvé výrobky na moje prekvapenie  vydarili. 


venček na Veľkú noc
košíček