utorok 8. januára 2013

Rezne "naopak".

Asi pre niekoho zvláštny názov ale vznikol asi preto, že pri ich obaľovaní je postup "naopak", najskôr strúhanka, potom vajíčko...Ináč je recept jednoduchý.  Hotové mäsko je mäkučké s výbornou chuťou.

Suroviny: bravčové karé, prerastaná slanina, cibuľa, strúhanka, vajíčka, olej, horčica, kyslá uhorka.

Postup: Karé bez kosti nakrájam na rezne. Naklepem, posolím, obalím v strúhanke, dobre pritlačím a vložím do rozšľahaných vajíčok. Rozpálim si olej a rezne krátko z obidvoch strán opečiem do zlatista.
Pekáč vytriem olejom a poukladám opečené rezne tak, aby sa z časti prekrývali. Na každý rezeň položím plátok slaninky, koliesko cibule a kúsok kyslej uhorky. Rezne podlejem vodou. Dochutím horčicou. Niekedy pridávam aj kečup. Pekáč zakryjem alobalom a dám piecť. (Počas pečenia sa voda bude vyparovať, tak treba kontrolovať a podlievať kým nebudú rezne mäkké). Potom odstránim alobal a ešte zapečiem. 
Ako príloha sa hodí ryža, hranolky ale aj zemiaky. Každému podľa chuti.

Dobrú chuť!


streda 26. decembra 2012


Všade znie ozvena tajomného ticha, 
od niekiaľ z tmy mráz do okien dýcha. 
Sviečka i prskavka v našich očiach žiari,
prišiel čas otočiť posledný list v kalendári.

Posledné hodiny starého roku pomaly sa krátia, 
bublinky v šampuse nedočkavo šantia.
Čo nás tam po starom - nový bude lepší, 
prežite ho v zdraví, v pokoji a šťastí.


Všetkým návštevníkom môjho blogu ďakujem a želám, aby nový rok splnil všetky Vaše túžby.  



Medovníčky

...a takto vyparádila tohoročné medovníčky dcéra Evka.




Piekla som ich podľa môjho dlhoročého receptu s ktorým som veľmi spokojná. 
(vianočné pečivo - výborné medovníčky)


Vianoce 2013 - s trpezlivosťou a láskou vyzdobila medovníčky moja dcéra aj tento rok.






TU recept na výborné medovníčky