utorok, 24. apríla 2012

Kakaové rožteky

Ak si chcete vychutnať lahodnú chuť a vôňu orechov a  škorice, určite si upečte tieto rožteky. Ich chuť sa zvýrazní keď pár dní odležia, vôbec sa nič preto nestane, ak ich upečite aj dva týždne pred Vianocami. 

Suroviny: 300 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 250 g tuku Hera, (Hélia), 100 g mletých orechov, 2 PL kakaa, 1 vanilkový cukor, 1/2 KL škorice, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 vajce, štipka soli.


Postup: Všetky suroviny spracujem na cesto a nechám ho odpočívať aspoň 30 minút. Potom cesto rozdelím na  dve časti, každú  rozšúľam na hrúbku tušky , nakrájam na kúsky a tvorím rožteky. Ukladám na plech vyložený papierom na pečenie, trošku ďalej od seba lebo sa pri pečení jemne roztečú. Pečiem pri teplote 175 stupňov asi 13 minút. Hotové upečené a vychladnuté rožteky  máčam v čokoláde.



1 komentár: