Suroviny: 375 g hladkej múky špeciál, 250 g Palmarínu alebo Smetolu, 120 g práškového cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra a pár kvapiek šťavy.
Postup: Z múky, cukru, žĺtok, nakrájaného tuku a citrónovej kôry a šťavy vypracujem cesto. Zabalím do potravinovej fólie a dám do chladu najmenej na 30 minút, môže byť aj dlhšie, cestu to neuškodí.
Potom cesto rozvaľkám na hrúbku 3-4 mm a vykrajujem formičkami rôzne tvary. Uložím na plech vystlané papierom na pečenie a pri teplote 165 stupňov pečiem asi 17 minút. Koláčiky by mali byť bledé. Vychladnuté spájam lekvárom a zdobím podľa fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára