pondelok 16. apríla 2012

Lahodný veľkonočný baranček

Suroviny: 80 g masla ( Hera), 80 g práškového cukru 25 g vanilkového cukru, 2 vajíčka, 80 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1PL rumu, 80 g škrobovej múčky, 80 g mletých orechov, štipka soli, čokoládová poleva
Postup:  Vymiešam maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami a rumom. Pridám múku zmiešanú so soľou a škrobovou múčkou, nakoniec vmiešam orechy. Cesto nalejem do vymastenej a múkou vysypanej formy (má obsah 0,8 l) a dám piecťpri teplote 160 stupňov asi 50 minút. Upečeného barančeka nechám vo forme vychladnúť a potom ho vyberiem z formy. Polejem čokoládovou polevou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára