nedeľa 20. mája 2012

Moje "tiramisu"

Viem, že základnou surovinou pravého tiramisu je mascarpone. U nás doma mu však nevieme prísť na chuť 😊Z množstva receptov som si preto vybrala taký, do ktorého sa mascarpone  nepridáva ale je nahradené nátierkovým maslom. Mne sa recept páči a  aj doma všetkým chutí. Ak si nepotrpíte na pravom tiramisu, vyskúšajte aj takéto...


Suroviny: 2 nátierkové smotanové maslá neochutené (Bánovecké), 2 šľahačkové smotany, 3 vanilkové cukry, 3 žĺtka, práškový cukor, piškóty, kakao, rum, uvarená čierna káva.

Postup: Najskôr si vyšľahám nad parou žĺtky s 2 vanilkovými cukrami do hustého krému. Odstavím a za občasného miešana nechám vychladnúť.

Nátierkové maslá vymiešam s práškovým cukrom, ten dávam podľa chuti 2-3 PL. 
Vyšľahám šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom. 
K maslám primiešam žĺtkový krém a zľahka aj šľahačku. 

Na tácku položím potravinovú fóliu a uložím vrstvu piškót, ktoré namáčam v čiernej káve dochutenej rumom. (Ak dávam okrúhle piškóty tak kladiem 10x6 ks, vyjde mi to presne na veľkosť tácky ktorú používam). Môžu sa dávať dlhé ale aj okrúhle piškóty.

Krém rozdelím na tri časti. Prvú časť krému  natriem na piškóty, znovu položím vrstvu piškót namočených v káve s rumom, potom  krém, piškóty a vrch tvorí zvyšok krému, ktorý posypem husto kakaom. 

Niekedy tiramisu vylepším čerstvým ovocím, výborné sú jahody, maliny alebo banány. Hotové tiramisu dám do chladničky dobre stuhnúť.


3 komentáre: