sobota, 12. mája 2012

Vtáčie mlieko

Suroviny: 1 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 4 vajcia, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL hrubej múky.
Postup: Z mlieka odlejem  asi 3 dl a  pridám žĺtky a múku (nie kopcovité lyžice), dobre rozšľahuám. Zvyšok mlieka dám  variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom. 
Z bielkov vyšľahám  tuhý sneh, lyžicou odkrajujem  z neho kúsky- halušky a kladiem  na vriace mlieko. Chvíľku povarím a otočím ich aj na druhú stranu povariť. Potom ich vyberiem na misku a vložím ďalšie halušky, pokračujem pokiaľ neminiem celý sneh. Do vriaceho mlieka vlejem odobraté mlieko zmiešané so žĺtami a múkou a uvarím krém. Krém je redší.
Hotové vtáčie mlieko nalejem do pohárov, rozdelím  snehové halušky a podľa chuti prizdobiť lekvárom.

... mňamka je hotová....



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára