pondelok, 10. septembra 2012

Šľahačková bábovka

Jedna z našich obľúbených báboviek. Rada ju pečiem pretože je rýchlo urobená.

Suroviny: 3 vajíčka, 250 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 ml šľahačkovej smotany, 320 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, kakao.

Postup: Vajíčka šľahám s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - asi 10 minút na najvyššom stupni. Pridám šľahačkovú smotanu, postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dobre vymiešam aby sa všetky suroviny spojili a odoberiem 2/3. Bledé cesto vylejem do bábovkovej formy ktorú vytriem tukom a vysypem múkou. Do zvyšnej 1/3 cesta pridám 2-3 KL kakaa a premiešam. (Kakao je dobre rozmiešať v troche mlieka). Tmavé cesto nalejem na bledé  vo forme a zľahka odidve cestá  premiešam špajdlou. Formu vložím do vyhriatej rúry a pečiem pri 180 stupňoch asi 40 minút.  










2 komentáre:

  1. Vyzerá skvele , určite tak aj chutí :-)) ja určite vyskúšam recept .

    OdpovedaťOdstrániť