piatok 16. novembra 2012

Koláčik bez pečenia

Objavila som doma konzervu karamelového kondenzovaného mlieka Salko,  ktorá  kričala: "Urob zo mňa niečo!" Tak som urobila. Kúpila som keksíky. Z mrazničky som vybrala zvyšok krému, ktorý mi zostal z nedávno  pečených venčekov.  Všetko som skombinovala a bol z toho  chuťovo celkom zaujímavý koláčik. 

Suroviny: 1 konzerva karamelového mlieka Salko, vanilkový krém, 4 a 1/ balíčka keksov Indián a 1 a 1/2 balíčka keksov Marína, čokoláda.

Postup: Na vhotný podnos som rozložila po 5x3 keksíky Indián. 

Natrela som vanilkovým krémom, položila som znovu keksíky Indián. 

Tie som  potrela  karamelom a prikryla  Marína keksíkmi, ktoré som  potrela  vanilkovou plnkou. 

Na plnku som  uložila keksíky Indián tak, že som každý potrela karamelom a potretou stranou kládla na vanilkovú plnku. 

Vrch som zaťažila a vložila na pár hodín do chladničky. Potom som ešte celý vrch  potrela karamelom a nastrúhala som čokoládu.

Striedanie keksíkov a plniek je samozrejme ľubovolné...podľa množstva plnky sa dá uložiť aj viac vrstiev. 

Vanilkový krém:  350 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 80 g kryštálového cukru, 40 g Zlatý klas alebo vanilkový puding.  
V troche mlieka rozmiešať Zlatý klas, zvyšok mlieka variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom. 
Do vriaceho priliať mlieko so Zlatým  klasom a uvariť kašu. 
Nechať ju za občasného premiešania vychladnúť a zmiešať so 125 g masla. 
Ak treba,  dosladiť práškovým cukrom. 


12 komentárov:

  1. mňam karamel a rýchlo spravená dobrota, úžasne vyzerá a krásne foto! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmm... to musí být dobrůtka, mám ráda nepečené :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Evička koláčik vyzerá Božsky rýchly a nepečený ukladám si :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. a ako si robila karamel?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Karamel som nerobila, použila som hotové karamelové Salko, ale ak nemáš, tak nemusíš kupovať, stačí upáliť kryštálový cukor na karamel a potom zmiešať s maslom...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dakujem za odpoved...a to hotove karamelove salko si kupila alebo si ho varila dve hodiny pred urobenim kolaca?a ten cukor ked upalim na karamel tak mam ziesat s akym maslom?na pecenie alebo obycajnym?inak vyzera fantasticky ten kolacik a nie je ani nejaky komplikovany :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Áno, kúpila som už hotové karamelové salko a dávala som ho priamo z plechovky na koláč, nezmiešala som ho s maslom. Môžeš samozrejme použiť aj salko obyčajné ale to budeš musieť ako si napísala variť aspoň 2 hodiny a to je strata času a energie. To hotové je ozaj poriadne karamelové...:) Ak budeš krém robiť, tak použi maslo aké si zvyknutá dávať do krémov, ja osobne nedávam heru ani heliu aj keď proti nim nič nemám, dávam ich však iba do cesta ako náhradu masla. Do krému sa mi páči napr. maslo z Lidl Pilos ale samozrejme použi akékoľvek iné. Ak som ti poradila som rada ak nie alebo máš ešte nejaké otázky kľudne napíš. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  8. dakujem krasne za odpoved poradila si mi a velmi :) uz sa tesim az ten kolacik vyskusam....prajem pekny den :) a este raz dakujem....pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem rada ak koláčik bude chutiť a čo sa týka rád, to je moja hlavná priorita na blogu...nielen dať recept ale aj bližšie vysvetliť a poradiť ak niečo nie je jasné...všetko dobré...ahoj

      Odstrániť
    2. prosím pěkně,jak vypadá "keksík indián a ten druhý" v čechách to můžu něčím nahradit? děkuji

      Odstrániť
    3. Keksíky indián a marína sú sušienky veľkoľsti 6,5x6 cm v balení po 10 ks. Indián sú kakaové sušienky a marína biele. Bohužiaľ neviem akými podobnými českým sušienkami by sa dali nahradiť...

      Odstrániť
  9. kde som bola? toto som tu u teba nenašla, určite cez víkend urobím, už teraz mám obrovskú chuť , chutnééé, veľmi dobre vyzerá a moji chlani majú tieto keksíkové radi,karamel tiež, plnku tolko urobím,nie je problém

    OdpovedaťOdstrániť