piatok, 16. novembra 2012

Špekačky pečené na pive

Ak potrebujem pripraviť niečo rýchle, tak siahnem po tomto recepte.  Príprava je  nenáročná a dokonca je to aj jedlé...:)

Suroviny: špekačky - množstvo podľa počtu stravníkov 1-2 kusy na osobu, 3 cibule, slanina prerastaná, olej, tmavé pivo, horčica a kečup
Postup:
  • Ošúpem si špekačky, po dĺžke ich prekrojím a na koncoch narežem.
  • Nakrájam na menšie plátky slaninu, očistím cibuľu a nakrájam na kolieska alebo väčšie plátky.
  • Pekáč vytriem olejom a poukladám špekačky. Vrch zasypem cibuľou, pokladiem slaninu.
  • V troche tmavého piva rozmiešam asi 3-5 KL horčice a také isté množstvo kečupu. Nalejem na špekačky a zalejem zvyškom piva tak, aby boli špekačky zaliate. 
  • Vložím do rúra a pri 220 stupňoch pečiem 45- 50 minút kým nie je cibuľka mäkká a slaninka prepečená.
K tomu už len čerstvý chlebík, ľubovolná príloha z čerstvej alebo nakladanej zeleninky a....pohárik pivka...:)
Na zdravie!








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára