piatok 21. decembra 2012

Kokosové koláčiky plnené

Kto má rád kokosové tak ako my, nech upečie tieto koláčiky. Kokos a karamelový krém je výborná kombinácia. 

Suroviny: 330 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 310 g Hery, 180 g kokosu, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, štipka mletej škorice, trochu citrónovej kôry.

Plnka: 250 g kryštálového cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 200 g masla.

Postup: Zo surovín vypracujem cesto a nechám hodinu v chladničke. Potom rozvaľkám na hrúbku 4 mm a vykrajujem tvary. Pečiem pri teplote 175 stupňov 11-13 minút, plech vyložím papierom na pečenie.

Plnku urobím takto: Cukor upálim na karamel, treba miešať, radšej pri nižšej teplote, pokiaľ sa cukor nerozpustí a nezhnedne,  potom zalejem smotanou. Pre tých, ktorí nemajú skúsenosť s prípravou karamelu, netreba sa zľaknúť keď masa "skamenie",    nevzdávať sa a miešať kým sa všetko nerozpustí. 
Keď som ja robila prvykrát karamel a stalo sa mi to, že všetko stvrdlo po priliatí tekutiny, zľakla som sa a vyhodila som všetko aj s kastrólom... 😄
Keď už nie sú v karemeli hrčky tak ešte povariť 4 minúty, trochu zhustne a odstaviť. Nechať vychladnúť a prišľahať k maslu. Miesto pracnej prípravy karamelu sa môže použiť aj hotové karamelové kondenzované mlieko.
Upečené a vychladnuté koláčiky plniť plnkou a namáčať v čokoláde. 

Poznámka: plnky je dosť veľa, ak nie je už čo plniť, tak sa dá zamraziť a v prípade potreby použiť. 


1 komentár: