piatok 7. decembra 2012

Punčové košíčky

Nielen punčové rezy ale aj takéto punčové košíčky sú výborné... 

Suroviny: 375 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 250 g Palmarínu, 1-2 žĺtky, citrónová kôra.


Plnka: 250 g piškót, 150 g mletých orechov, 180 - 200 g práškového cukru (podľa chuti),2 PL lekváru (malinový, ríbezľový, marhuľový), 1 vanilkový cukor, 50 ml horúcej vody, šťava z 1/2 citróna, rum, 150 g masla, 1 PL kakaa.

Postup: Suroviny na cesto zmiesim. Po kúskoch vtláčam  do vymastených a múkou vysypaných formičiek na košíčky, cesto nesmie byť nahrubo aby po upečení ostala priehlbinka. Pečiem  pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Upečené nechám  vychladnúť a naplním plnkou. Pod plnku na dno košíčka sa môže dať trochu lekváru. Košíčky dám stuhnúť a potom namáčam do čokoládovej polevy.

Plnka: Piškóty postrúham alebo najemno rozdrvím, pridám orechy, práškový cukor, vanilkový cukor, vodu, lekvár, citrónovú šťavu a rum. Dobre všetko premiešam, ak je to husté pridám ešte viac lekváru a sirupu. Nakoniec primiešam maslo zmiešané s kakaom. 



6 komentárov:

  1. Vyzerajú jemné , ja nemám na košíčky šťastie vždy som sa vynervovala pokiaľ som aspoň zopár celých kusov dostala von z formičky....asi vyskúšam tvoj recept . Pekný advent Evička :-) .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka ďakujem a aj tebe a celej tvojej rodinke krásne predvianočné obdobie.

      Odstrániť
  2. puncove kosicky pekavala moja mamka...akosi som na ne pozabudla...vdaka za pripomenutie...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vypadají úžasně, košíčky já ráda:-)))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť