štvrtok 10. januára 2013

Pečená ryba

Suroviny: Ryba podľa vlastného výberu (aljašská treska, pangasius...), korenie na ryby, soľ, vajíčka, strúhanka, maslo, citonová šťava.

Postup: Ryby nechám rozmraziť, papierovou servítkou osuším od vody a pokvapkám citrónovou šťavou. Chvíľu ich nechám postáť. Potom ich posolím, posypem korením na ryby. Jednotlivé porcie uložiím do zapekacej misky, ktorú  vytriem  maslom. Celé zalejem rozšľahanými vajíčkami a husto  posypem strúhankou. Vrch  ešte obložím plátkami masla. Pečiem pri teplote 190 stupňov kým ryby zmäknú a získajú peknú zlatistú farbu.
Ako prílohu k tejto rybke robím rýchly zemiakový šalát.

Rýchly zemiakový šalát

Zemiaky uvarím v šupke a očistím ich. Potom ich nakrájam na kolieska. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu (malo by jej byť viac, samozrejme ak niekto cibuľu nemá až tak rád podľa chuti). Uvarím nálev z vody, cukru, soli a octu. Odstavím, pridám korenie, vegetu a horčicu. Horúcim nálevom zalejem zemiaky zmiešané s cibuľou, pridám nakrájané kyslé uhorky. Vymiešaný šalát nakoniec zalejem kyslou smotanou (môže byť aj biely jogurt)  a nechám odstáť.

Nech Vám chutí!


7 komentárov:

  1. Tak Evička , toto je to správne orechové po vianočnom prežieraní....teda aspoň u mňa by stačil len ten citrónik :-)ešte mi ostali ryby v mraziaku a na nedeľu už viem čo bude k obedu ... ďakujem :-) pekne si si zmenila blog .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, aj mne by mohol stačiť iba ten citrónik...ale bohužial nestačí, žalúdok riadne roztiahnutý po prejedaní...:) vianočný blog som chcela zmeniť na pôvodný ale nejako sa mi to nepodarilo tak je zase iný...:) ďakujem za pochvalu.

      Odstrániť
  2. Také mám rybičku uschovanou tak asi též neodolám, mňam...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to by som si dala hneď, pripomína mi to trochu Vianoce, len trochu odľahčené :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bože Evka, hned by som si dala,ked len za lyžicu toho šalátu, pre chuť.....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvely salat :-)
    Dnes bol k reznom mnam!!!;-)
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť