piatok, 1. marca 2013

Dusené kura na šampiňónoch

Myslím si, že tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. O to viac prekvapí chutný výsledok.



Suroviny: kura, čerstvé šampiňóny, cibuľa, cesnak, konzervované paradajky, soľ, čierne mleté korenie, mletá rasca, olej.

Postup: Kura najskôr rozporcujem a zbavím kože. V  hrnci alebo kastróli v ktorom kura robím, v mojom prípade je to tlakový hrniec, rozpálim olej, opražím nadrobno nakrájanú cibuľku, pridám nasekaný cesnak a kráto orestujem. Potom pridám šampiňóny nakrájané na plátky, korenie, rascu, soľ a chvíľku spolu popražím. Na pripravený  základ pridám porcie kuraťa, opražím a potom  podlejem vodou. Hrniec zatvorím a nechám asi 20-25 minút dusiť. (Ak sa dusí v klasickom hrnci občas treba premiešať a podliať vodou). Keď je mäsko mäkké,  vyberiem ho a do šťavy pridám konzervované paradajky aj so šťavou, môžu sa pridať aj čerstvé paradajky. Zahustím hladkou múkou rozmiešanou v troche vody a chvíľu povarím, prípadne dochutím ak treba soľou.  
  • 5 komentárov:

    1. hmmm.... hned bych si dala:-))
      Ajka

      OdpovedaťOdstrániť
    2. Tak bych si též dala, vypadá moc chutně...:))

      OdpovedaťOdstrániť
    3. perfektné jedlo a kde sú šampiňóny, to zbožňujem :-)

      OdpovedaťOdstrániť
    4. to vyzerá perfektne , mňam :-)

      OdpovedaťOdstrániť
    5. Zajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.

      http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

      Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?

      V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka

      Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu.

      OdpovedaťOdstrániť