pondelok 27. mája 2013

Eskimo rezy (trochu inak)

Aj keď som už tieto rezy piekla viackrát a stále nám doma chutili, tentokrát som si povedala, že recept trochu upravím. Chcela som zvýrazniť kokosovú a čokoládovú chuť a myslím si, že sa mi to celkom podarilo. Rezy boli výborné. 

Suroviny: (odmerkou je 250 ml  šálka) 2 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, 1 šálka mlieka, 1/2 šálky oleja, 2 vajcia.

Krém: 500 ml mlieka, 2 kokosové pudingy, 4 PL kryštálového cukru, 3 PL kokosu, 150 g masla, 7 PL práškového cukru, 200 g kyslej smotany, nutella.

Postup: Cesto urobím zmiešaním všetkých surovín. Ja si najskôr zmiešam v miske sypké suroviny a zvlášť tekuté, ktoré potom prilievam k sypkým a dobre vymiešam. Stačí miešať aj ručne vareškou. Dobre vymiešané cesto vylejem na plech vyložený papierom na pečenie. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 minút. 

Kým cesto chladne urobím plnku: Uvarím puding z mlieka, cukru a pudingových práškov. (Ku koncu varenia som tentokrát pridala 3 PL kokosu, (čo v pôvodnom  recepte nie je, a chvíľu som ešte povarila).  Vymiešam maslo s práškovým cukrom a primiešam vychladnutý puding a kyslú smotanu. (Tiež miešam všetko ručne vareškou).

Ďaľšia zmena oproti pôvodnému receptu je tá, že som vychladnuté upečené cesto najskôr natrela vrstvou nutelly a potom som rozotrela krém. Vrch koláča som posypala kokosom a nastrúhala som tmavú a bielu čokoládu.

Tu je konečný výsledok....😊


7 komentárov: