pondelok, 8. júla 2013

Mrežovník s tvarohovou plnkou

Aj tento tvarohový mrežovník je u nás obľúbený.




Suroviny: 500 g hladkej múky špeciál, 125 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 3 PL mlieka, 1 PL rumu, 1/2 KL mletej škorice, 250 g Hery, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, štipka soli.
Plnka: 500 ml mlieka, 2 PL cukru, 1 vanilkový puding, 500 g mäkkého tvarohu (nie hrudkového),1 vailkový cukor   asi 4 PL práškového cukru (podľa chuti na osladenie tvarohu).

Postup: Zo surovín vypracujem  cesto. Odložím zabalené v potravinovej  fólii do chladničky aspoň na pol hodiny. Potom cesto rozdelím  na dve časti - 2/3 a 1/3. Väčšiu časť rozvaľkám a preniesť do vymasteného a múkou vysypaného hlbokého plechu (32x38 cm). Na cesto natrieťm plnku. Menšiu časť cesta rozvaľkám  na plát a nakrájam pásiky. Tie ukladám na plnku - robím mriežku. (Mala som maliny, tak som do každého "okienka" vložila jednu ale to nemusí byť.) Koláč som piekla pri teplote 175 stupňov 45 minút, potom som ho prikryla papierom a ešte dopekala asi 5 minút. 
Príprava plnky: Z mlieka, 2 PL cukru a  pudingového prášku uvarím  puding. Nechám ho  za občasného premiešania vychladnúť. Vymiešam tvaroh s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a zmiešam s pudingom na hladký krém.



3 komentáre: