pondelok, 9. septembra 2013

Piškótová bábovka s hrozienkami

Jednoduchá a vláčna bábovka ku kávičke....:)

Suroviny: 4 vajcia, 180 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1-2 KL citrónovej šťavy, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, hrozienka podľa chuti.

Postup: Vyšľahám do hustej bledej peny celé vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridám citrónovú šťavu olej a mlieko. Zmiešam múku s práškom do pečiva a primiešam k vaječnej hmote. Nakoniec vareškou primiešam hrozienka. Cesto vylejem do bábovkovej formy, ktotrú vytriem tukom a vysypem múkou. Bábovku pečiem pri teplote 180 stupňov 35 minút a potom dopekám pri 170 stupňoch. 


1 komentár: