piatok 13. decembra 2013

Vanilkové rožky

Príprava vianočného pečiva patrí medzi moje najobľúbenejšie pečenie. Z množstva receptov si vždy vyberiem  klasiku, také ktoré pečiem  občas a  vyskúšam aj  niečo nové. K tej klasike bez ktorej si Vianoce neviem ani predstaviť   patria vanilkové rožky.  Pečiem ich ako prvé, pretože čím dlhšie postoja, tým sú voňavejšie a chutnejšie. 

Vyskúšala som už všetky tri recepty, rozdiel asi žiadny 😃

Recept I. suroviny:  350 g hladkej múky, 250 g tuku (Hera, Palmarín),  150 g práškového cukru, 100 g mletých vlašských orechov, 1 vajce, práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie.

Recept II. suroviny:  340 g hladkej múky, 250 g masla (Hera), 70 g práškového cukru 140 g mletých vlašských orechov, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie.

Recept III. suroviny:  300 g hladkej múky, 200 g masla (Hera), 80 g práškového cukru, 180 g mletých vlašských orechov, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor, práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie.

Postup: Suroviny spracujem na cesto a zabalím do potravinovej fólie. Odložím do chladničky odpočinúť na 2 hodiny. Potom rozdelím cesto na tri časti, z každej urobím valček hrubý ako prst a krájam na kúsky podľa toho aké veľké chcem mať rožteky. Z kúskov vytvarujem rožteky, kladiem na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 175 stupňov pečiem 12-15 minút. Hneď po upečení rožteky obaľujem v zmesy práškového cukru s vanilkovým cukrom. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára