pondelok 21. apríla 2014

Venčeky II.

Na stránke už venčeky síce mám, ale tentokrát som ich urobila s iným krémom a poliala som ich karamelovou polevou a bielou čokoládou. Sú vynikajúce. 


Suroviny a postup na prípravu venčekov  ako ich robím  ja mám tu VENČEKY

Krém: 7,5 dl mlieka, 3 vanilkové pudingy v prášku, 2 vanilkové cukry, 2 žĺtky, 250 g kryštálového cukru, 1 a 1/2 masla (365 g), práškový cukor 2-3 PL.

Šľahačka: 3 šľahačkové smotany 33 %, 6 PL kryštálového cukru.

Poleva: 350 g práškového cukru, 6-7 PL horúcej vody, 3 PL karamelovej hmoty, biela čokoláda.

Príprava krému: Asi v 3 dl mlieka som rozmiešala pudingové prášky a žĺtky. Zvyšok mlieka som dala variť s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď sa mlieko začalo variť, priliala som pudingové mlieko a varila som hustú kašu. Za občasného premiešania som kašu nechala vychladnúť a potom som ju prišľahala k maslu. Vyšľahala som krém.

Príprava šľahačky: Kryštálový cukor som upálila na karamel a zaliala som ho asi 2 dl smotany. Nezľaknúť sa keď všetko stvrdne, miešať ďalej až do rozpustenia a kým hmota nezačne hustnúť, potom odstaviť a nechať vychladnúť. Nie úplne lebo by karamel stuhol. Odobrala som si 3 PL ktoré som použila pri príprave polevy. Zvyšnú šľahačku som vyšľahala a zľahka som primiešala karamel.

Poleva: Preosiaty práškový cukor som vymiešala s horúcou vodou a karamelom. 

Dokončenie: Na spodnú časť prekrojených venčekov som nastriekala krém a šľahačku. Prikryla som vrchnou časťou venčekov ktorú som pred tým namočila v poleve. Hotové venčeky som ešte dozdobila bielou čokoládou. 

Poznámka: 
Priznám sa, že príprava takejto karamelovej šľahačky vzbudzuje u mňa vždy obavy, či sa mi vydarí a stalo sa mi už viackrát že sa mi všetko nakoniec zrazilo 😕 Radšej robievam šľahačku práškovú. 
Vtedy postupujem tak, že na skaramelizovaný cukor nalejem 4,5 dl mlieka a rozvarím kým sa karamel úplne nerozpustí. Karamelové mlieko vložím do chladničky, najlepšie do druhého dňa, potom prisypem 3 balíčky práškovej šľahačky a dobre vyšľahám. 


4 komentáre:

  1. ty já ráda.... chutě mi děláš:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak venčeky mám veľmi rada, ale ešte som ich nerobila. Máš ich veľmi pekné a určite aj veeeľmi chutné

    OdpovedaťOdstrániť