streda 27. augusta 2014

Cuketové placky so zeleninou

Kombinovať zeleninu so zeleninou je možno trochu zvláštne ale raz som to vyskúšala a dalo sa to zjesť. V lete robievam často cuketové placky a nie je tomu inak ani tento rok. Žiadna novinka medzi receptami ale pridať k nim upečenú zeleninu to asi nikto nerobí, čo nebolo môže byť, treba len vyskúšať.

Suroviny na placky:  väčšia cuketa, cesnak, cibuľa, mletá rasca, majoránka, vegeta, 2 vajíčka, detská krupica, hladká múka, soľ.

Na pečenú zeleninu: mladšia cuketa, paprika, paradajky, cibuľa, cesnak,  majoránka, bazalka,  soľ, grilovacie korenie na zeleninu, tvrdý syr. 

Postup: Cuketu očistím, nastrúham nahrubšie, posolím a nechám postáť aby pustila šťavu. Potom šťavu zlejem, pridám nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, majoránku, mletú rascu, vegetu, vajíčka a zahusťujem detskou krupicou a hladkou múkou. Na rozpálenom oleji pečiem placky. 
Misku z jenského skla vytriem olejom, uložím nakrájanú mladú cuketu (aj so šupkou), posolím, posypem grilovacím korením a cesnakom. Na cuketu navrstvím nakrájanú papriku, paradajky a cibuľu. Všetko posolím a tiež posypem grilovacím korením, majoránkou a bazalkou. Zeleninu dám piecť. Netreba dlho, nech je radšej chrumkavá ako veľmi mäkká. Pred koncom pečenia posypem ešte nastrúhaným syrom a chvíľu nechám zapiecť.



Poznámka: Zelenina sa môže aj zmiešať a tak dať do misky, netreba vrstviť. Placky som skúšala robiť aj tak, že som ich zahusťovala zomletými ovsenými vločkami. 

1 komentár:

  1. Já dělám placky půl napůl s bramborem ... ale vypadají dobře s tou zeleninou, asi zkusím:-))

    OdpovedaťOdstrániť