streda, 28. januára 2015

Piškótová bábovka s hrozienkami II.

Rozmýšľala som nad tým, či má význam dávať sem  tento recept. Podobnú bábovku tu už mám. Táto sa od nej odlišuje množstvami surovín.  Potom som si povedala, že vlastne nielen tento recept ale väčšinou všetky recepty  sa odlišujú množstvami použitých surovín vyskúšať ich však treba. Bábovka bola vláčna a veľmi dobrá možno aj preto, že ju piekol zase môj syn...:)




Suroviny: 4 vajíčka, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl vody, hrozienka, citrónová šťava (asi 1 PL)

Postup: Vajíčka šľahať s cukrom a vanilínovým cukrom do hustej bielej peny. Prilievať postupne olej, potom vodu a citrónovú šťavu. Zľahka primiešať múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec primiešať hrozienka. Bábovkovú formu vytrieť tukom a vysypať múkou. Naliať cesto a dať piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov. Piecť asi 45 minút. 



Poznámka: Bábovku sme piekli v nízkej bábovkovej forme. Hrozienka pri pečení všetky prepadli na dno formy, takže pri vyklopení bábovky boli všetky na vrchu. Nabudúce vyskúšam nezamiešať hrozienka do cesta ale ich pohádzať po ceste v bábovkovej forme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára