piatok, 9. januára 2015

Domáce princezky

Recept je z knihy "Recepty zo života č. 7". Prvykrát som ich robila pred rokmi, deti boli ešte malé a nechutili im veľmi. Viac som sa k nim nevrátila. Až môj syn si spomenul na ne a upiekol ich. Tentokrát s ich zjedením nebol problém...minuli sa raz-dva.



Suroviny: 500 g hladkej múky, 260 g tuku (Hera, Palmarín...) 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 3-4 PL kakaa, 1 vanilínový cukor.
Krém: 125 g masla, 5 PL práškového cukru, 3 KL instantnej kávy, 8 PL sušeného mlieka (dali sme sójové), 25 g bielej čokolády.

Postup: Vajíčka vymiešať s polovičnou dávkou cukru a vanilínovým cukrom. (Netreba do peny ako na piškótu, len aby sa to spojilo). Tuk, kakao a druhú časť cukru  tiež vymiešať. Obe masy spojiť a pridať múku. Vypracovasť cesto, ktoré nechať v chlade asi na pol hodinu. Potom cesto rozvaľkať na 5 mm a vykrajovať ľubovoľné tvary - koliesko, štvorec, ovál... Klásť na plech vyložený papierom na pečenie, popichať vidličkou a pri teplote asi 170 stupňov piecť. 
Krém: Kávu rozpustiť asi 1 PL horúcej vody, pridať trochu cukru. Zvyšok cukru vymiešať s maslom, sušeným mliekom a s najemno postrúhanou čokoládou. Primiešať vychladnutú kávu.
Krémom zliepať upečené a vychladnuté keksíky. (Krémom netreba šetriť, nám ešte aj zostal.)




1 komentár: