nedeľa 21. júna 2015

Kokosovo-jahodové rezy

Bola som rozhodnutá, že upečiem Eskymo rezy. Aj som si všetko prichystala, upiekla som spodok zákusku a išla som robiť krém. Podľa receptu som ho trošku pozmenila a keďže som mala jahody, použila  som ich tiež do receptu. Vznikol zákusok zaujímavej chuti. 



Suroviny: 400 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva,  300 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 350 ml vlažného mlieka, 200 ml oleja, 2 PL kakaa, 3 vajíčka.

Krém I. : jahody, cukor, Zlatý klas, voda.

Krém II. : 500 ml mlieka, 2 kokosové pudingové prášky, 4 PL kryštálového cukru, 3-4 PL strúhaného kokosu, 250 g masla, 9 PL práškového cukru. 

Postup: Rozšľahala som vajíčka s cukrom (netreba šľahať do hustej peny ako pri piškótovom ceste), priliala som olej a mlieko. Primiešala som k múke zmiešanej s práškom do pečiva a kakaom. Cesto som dobre premiešala aby bolo hladké a vyliala som ho na plytký plech 39x32 cm vyložený papierom na pečenie. Pri teplote 180 stupňov som upiekla 25-30 minút. 

Jahody som umyla, očistila a dala som ich do hrnca rozvariť s cukrom, zahustila som Zlatým klasom zmiešaným s troškou vody.

Kokosový krém som pripravila uvarením pudingu, pred koncom varenia som zamiešala k pudingu  kokosovú múčku a nechala som puding vychladnúť. Medzitým som vymiešala maslo s práškovým cukrom a potom som postupne prišľahávala kokosový puding. 

Na vychladnutý upečený plát cesta som najskôr natrela jahodový krém a naň kokosový krém. Vrch som posypala kokosom a nastrúhanou čokoládou Margot. 

9 komentárov:

  1. Evka, upiekla si krásny zákusok a keďže jahody a kokos mám veľmi rada, tak by som si pochutila ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivka, ani nevieš akú krásnu nedeľu si mi urobila tým, že si sa po takom strašne dlhom čase ozvala...dúfam, že si v poriadku...ďakujem za pochvalu...pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Evka, potešila si ma a prepáč, že tak neskoro reagujem...pekný deň aj tebe a dúfam, že sa mi konečne podarí nakuknúť už častejšie...srdečne pozdravujem a prajem všetko dobré ♥

      Odstrániť
    2. Ivka ďakujem a som rada a verím, že to bude ako voľakedy, že budeme o sebe vedieť a nie ako posledný rok...kvôli starostiam sme na seba nejako zanevreli ale to kamošky nerobia, problémy boli, sú a aj budú ale pevné priateľstvá by to nemalo naštrbiť no nie? Budeme ich riešiť zase spolu. Krásne prázdniny.

      Odstrániť
    3. ďakujem Evka za tvoje slová a áno to kamošky nerobia...mne hlavne chýba ten osobný kontakt...internet to nikdy nenahradí...

      Odstrániť
  3. Tak ten vyzerá výborne na oko a podľa zloženia je určite aj výborný!
    Obdivujem každú schopnú cukrárku, lebo mne to moc nejde :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka ja tak rada pečiem ako ty asi rada vyšívaš :) ďakujem za komentárik

      Odstrániť
  4. Ďalšia fajnotka s jahodami, mňam. Super inšpirácia... recept si s dovolením vezmem. Zíde sa mi k víkendu :-) mňamka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem rada keď vyskúšaš a samozrejme keď bude chutiť...pekný deň

      Odstrániť