pondelok 16. novembra 2015

Muffiny s banánom a čokoládou

Opäť ďalší z nekonečného množstva receptov na tieto malé chutné koláčiky. 


Suroviny: 250 g polohrubej múky, 100 ml oleja, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 2 vajíčka, 150 g bieleho jogurtu, mlieko podľa potreby (3-5 PL), 50 g nastrúhanej čokolády, 2-3 roztlačené banány.

Postup: Najskôr som si zmiešala sypké suroviny: múku, cukor, vanilínový cukor, soľ a prášok do pečiva. V jogurte som rozšľahala vajíčka, olej a primiešala som k sypkým surovinám. Cesto bolo dosť husté, zle sa spájali suroviny,  tak som pridávala pomaly mlieko. Nekoniec som primiešala nastrúhanú čokoládu a roztlačené banány. Cestom som naplnila muffinový plech vyložený papierovými košíčkami. 
Z dávky vyšlo 15 kusov a keďže plech je na 12 kusov, zvyškom cesta som naplnila silikonové košíčky. Muffiny som piekla pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Hotové vychladnuté som už len dozdobila rozpustenou čokoládou. 


Nech vám chutia...

3 komentáre:

  1. Evka, ja som vlani dostala od syna formičky na mafinky azačala som vypekať celkom sľubne, ale prešli zo tri mesiace a bol koniec. Musím ich zas vytiahnuť, lebo tieto banánové vyzerajú dobre. Pre nás síce stačí z polovičnej dávky. Takže už len kúpiť banány :-)
    Pozdravujem!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. K nakousnutí .... hned bych si dala:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mňam! banánové muffinky som už dlho nerobila :) musím to napraviť!

    OdpovedaťOdstrániť