sobota 16. januára 2016

Syrová nátierka

Nátierka sa dá urobiť z rôznych surovín. Výhodou je, že sa pripraví rýchlo a použité suroviny sa dajú skombinovať na veľa spôsobov. Syr je u nás veľmi obľúbený a konzumujeme ho každý deň. Urobiť z neho nátierku nie je nič zložité.

Suroviny: Podľa chuti akýkoľvek tavený syr, ( tvrdý syr, plesnivý syr, Hermelín..., cibuľa, cesnak, soľ, maslo, horčica a ak treba na zriedenie trochu kyslej smotany alebo bieleho jogurtu.

Postup: Tavený syr som rozmiešala s maslom, pridala som nastrúhané dva druhy syra, mala som doma obyčajný a údený, primiešala som nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak (množstvo kto má ako rád). Všetko som dobre premiešala, posolila, dochutila som horčicou (horčica sa môže vynechať) a zjemnila som trochou bieleho jogurtu. 

Dobrú chuť!


6 komentárov:

  1. Evka, presne to je tak aj u nás. Konečne sme dojedli všetko z hrncov a teraz sa nám žiada len tak dietne. Napríklad na zajtra máme naplánované zemiaky s kyslým mliekom. Máme ho z domáceho mlieka, výborné, u nás sa tomu hovorí kyška :-)
    Pomazánku zo syrov robievam aj ja, proste namiešam ich s maslom a dochutím, najlepšie jarná cibuľka a cesnak. A máme to radi na hrianke. Veru v týždni urobím na večeru :-)))
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, zemiaky na akýkoľvek spôsob mám rada a s kyslým mliekom to je moje detstvo... mávali sme kyslé mlieko kedykoľvek a bolo fantastické, dnes ho urobiť je problém...maj sa pekne

      Odstrániť
  2. Veru na dlho si sa odmcala ;-) zartujem :-)

    Nastastie tu mas vela receptov z ktorych je co vyberat ...

    Dnes som si isle k tebe "oci popast"

    Papa



    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marienka som rada že si sa aj ty ozvala a keď je z čoho vyberať tak to ma teší... nech sa ti darí.

      Odstrániť
  3. Evi ... táto nátierka patrí medzi naše obľúbené ... ja do nej nedávam cibuľu, ale cesnaku hojne ... mňam ... urobím na zajtra na raňajky ...
    Po Vianociach je to s varením a jedením u nás podobne ... varím jednoduché jedlá, ktoré máme radi ... :)
    Maj peknú nedeľu ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže vidím, že sme viacerí na tom po sviatkoch rovnako čo sa týka jedenia :) Lauri maj sa dobre.

      Odstrániť