pondelok 30. mája 2016

Smotanová torta

Myslím, že je to veľmi obľúbený recept a každý ho robí podľa seba. Výborná torta a stále iná chuť, podľa použitého ovocia.



Suroviny: Dve 400 ml kyslé smotany, 180-200 ml bieleho smotanového jogurtu, 3 vanilínové cukry, práškový cukor podľa chuti, 100 ml vody alebo šťavy z ovocia, 4 KL práškovej želatiny, 1 šľahačka v prášku, ovocie čerstvé alebo mrazené, (350 g zmes mrazeného ovocia),  okrúhle piškóty.

Postup: Do vody si dám napučať želatinu a potom postupujem podľa návodu. 
Väčšinou ju treba po napučaní rozpustiť za stáleho miešania a zahrievať - nevariť. Ale určite postupovať podľa návodu, dnes je už viac druhov želatín.

V miske zmiešam kyslé smotany, biele jogurty, vanilínové cukry a dochutím práškovým cukrom. 

Podľa návodu na obale si vyšľahám šľahačku. Primiešam ju k nie horúcej želatine a potom zľahka spojím so smotanovou zmesou. 

Dno tortovej formy  vyložím potravinovou fóliou. 

Uložím piškóty, pokvapkám šťavou z ovocia. 
Použila som mrazenú zmes lesného ovocia, ktoré som najskôr nechala rozmraziť a potom som zliala šťavu. 

Na pokvapkané piškóty som dala smotanu a ovocie, zase smotanu, preložila som piškótami, na ne zvyšok smotany a na vrch som uložila piškóty. Tortu som nechala dobre stuhnúť v chladničke. 

Výborná je so šľahačkou. 






3 komentáre:

  1. Evka, tak toto je najlepší dezert v našej rodine! A ako píšeš, na rôzne spôsoby, s rôznym ovocím......
    Nikdy sa neobje :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Draha moja, vďaka za "zlepšovák"nechať rozmraziť ovocie a potom zliať stavu a ja trúbka som to ovocie nechávala zamrznuté a potom mi ťa stáva vytekala a torta bola mokrá:-)pa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Človek sa učí celý život :)) o to mi ide, aby som mojimi receptami a všetkými príspevkami nielen potešila ale aj poradila a inšpirovala...pekné letné dni ahoj

    OdpovedaťOdstrániť