utorok 18. októbra 2016

Pagáčiky Karička

Aj tieto syrové pagáčiky chutili veľmi dobre a pripravené boli raz - dva.

Suroviny: 2 črievka syru Karička (spolu 200 g), 180 g hladkej múky, 180 g masla, 1/2 KL soli, 1 žĺtok na potretie, sezam na posypanie.

Postup: Syr, múku a maslo som spracovala na cesto. Rozvaľkala som ho na hrúbku asi 1 cm a vykrajovala som malé pagáčiky s priemerom 3,5 cm. Kládla som ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrela som rozšľahaným žĺtkom, posypala som sezamom a piekla som pri teplote 180 stupňov do zlata. 

Z dávky mi vyšlo 91 malých pagáčikov. Výborné sú k vínu.





3 komentáre:

  1. Evka, tak toto by som si dala hneď, je to presne podľa mojej chuti - bez cukru :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fajné,fajnové. Cesto bolo gut , len mne ti ich vyšlo len 52ks pri tom 3,5 cm priemere a hrúbke cesta...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marienka asi si mala menej vyvaľkane cesto ako ja...ale hlavne že sa vydarili a chutili som rada.

    OdpovedaťOdstrániť