nedeľa 12. marca 2017

Francúzske jablkové rezy

Krehké tenučké cesto s bohatou jablkovou plnkou a mandľovou posýpkou dávajú koláču výbornú chuť.



Suroviny: 250 g hladkej múky, 125 g masla (alebo Hery), 1 vajce, štipka soli, 60 g práškového cukru, 3-4 jabĺčka (podľa veľkosti), škorica, vanilínový cukor, kryštálový cukor podľa chuti, hrozienka, mandľové lupienky, plátky masla.

Postup: Z múky, masla, vajca, práškového cukru a štipky soli som vypracovala cesto. Zabalila som ho do potravinovej fólie a odložila do chladničky. (Ja som z neho robila až na druhý deň ale to nie je podmienka aby tak dlho odpočívalo, stačí aspoň 30 minút).

Cesto som rozvaľkala do kruhu a vložila do okrúhlej formy vytretej maslom a vysypanej múkou, popichala som ho vidličkou. Pri teplote 190 stupňov som cesto predpiekla asi 12 minút. 


Jabĺčka som očistila a nakrájala na mesiačiky. Uložila som ich na predpečené cesto, posypala vanilínovým a kryštálovým cukrom, škoricou, hrozienkami a obložila som plátkami masla. 
Vrch som posypala mandľovými lupienkami.  
Koláč som piekla pri teplote 175 stupňov 35-38 minút.


2 komentáre:

  1. Evka, súhlasím s tebou, ja v zime to lákavé letné ovocie nekupujem, veď to len vyzerá ako to ovocie, ale chuť to nie je žiadna. Jabĺčka sú najlepšie! Koláčik vyzerá výborne, tú porciu na tanieriku by som si hneď dala :-)
    Ja som podľa teba robila ten karfiol, ale som to trocha pozmenila, ale šatôčky som nerobila, zabudla som na lístkové cesto. Musím si ho dať asi do mrazničky.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, škoda že si nenapísala ako vám karfiolové karbonátky chutili a ako si ich vylepšila...ahoj

      Odstrániť