utorok 26. septembra 2017

Výborné kuracie prsia

Mäsko je šťavnaté s vynikajúcou chuťou, ktorú mu dodáva slaninka, zelenina a všetky ostatné použité ingrediencie.  Recept nie je od nijakého známeho šéfkuchára, sama som si ho vymyslela skombinovaním dostupných surovín.  Nebojte sa preto recept  vyskúšať. Verím tomu, že vám mäsko pochutí aspoň tak, ako chutilo nám doma 😊 


Suroviny: Kuracie prsia, slaninka prerastaná (použila som oravskú), cibuľa, cesnak, papriky, paradajky, šampiňóny, mletá rasca, mleté čierne korenie, kari, čerstvá petržlenová vňaťka, ligurčeková vňaťka, bazalka,  sladká smotana.

Postup: Kuracie prsia som nakrájala na rezne a prudko opiekla na oleji.

Do výpeku som dala slaninu nakrájanú na kocky a opražila som ju. Slaninku som vybrala na tanierik a do výpeku som pridala nakrájanú cibuľu a opražila som ju do sklovita. K cibuli som pridala čerstvé nakrájané šampiňóny, mletú rascu, soľ a korenie. Chvíľu som šampiňóny podusila (2 minútky) a pridala som k nim nakrájanú papriku, nasekaný cesnak, ligurček,  petržlenovú vňaťku a  trochu bazalky. Všetko som premiešala, minútku prehriala a odstavila.

Pekáč som vytrela olejom a rozložila som opečené kuracie rezne. Posolila som ich a posypala kari korením.  Na rezne som rozdelila zeleninovú zmäs, zaliala som sladkou smotanou. 
Pekáč som zakryla a piekla pri teplote 210 stupňov 25-30 minút. (Kým nebolo mäso mäkké). 
Pekáč som odokryla, na vrch som poukladala  nakrájané paradajky a ešte som zapekala asi 10 minút.

K mäsku som pripravila zemiakovú kašu, dobrá by bola aj ryža to už podľa každého chuti.

Želám Vám DOBRÚ CHUŤ!



1 komentár:

  1. Ja tiež takto rada experimentujem, vymýšľam si svoje receptíky. Mám skúsenosť, že keď tam dám všetko, čo máme radi aj samostatne, celkom dobre to výjde. Tvoje prsíčka museli byť teda parádne!
    A tá kaša, mňam, ja ju nerobievam odkedy sú deti preč, lebo manžel ju nemá rád. Vtedy kvôli deťom to zniesol, teraz už nie :-) Ale musím si spraviť toľko pre seba :-)

    OdpovedaťOdstrániť