štvrtok 14. septembra 2017

Zeleninová radosť

Milujem leto!  Nielen pre teplé dni plné slniečka, ale leto je úžasné aj preto, že je bohaté na ovocie a zeleninu ktorá sa urodí a výborne chutí.   Keď si ešte môžem túto zeleninu nazbierať čerstvú vo vlastnej záhrade nič viac nepotrebujem k spokojnosti. 
A tak som dnes k paradakám,  prihodila  aj patizón, papriku a cviklu. Potom som už len doplnila ďaľšími surovinami, podľa mojej chuti som ich skombinovala  a vyšlo z toho jednoduché, ľahko straviteľné a chutné jedlo. 




Suroviny: paradajky, papriky, patizón (môže byť aj cuketa), cibuľa, cesnak, cvikla, zemiaky, soľ, korenie na grilovaciu zeleninu,  balzamikový ocot, olej.

Postup: Zemiaky som očistila a nakrájala na tenšie kolieska. Očistila som a nakrájala aj patizón,  papriku, cibuľu a cesnak. V miske som zmiešala patizón, papriku, zemiaky, paradajky, cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridala som korenie na grilovaciu zeleninu a soľ. Zmes som rozdelina na pekáč vytretý olejom. 

Cviklu som očistila, nakrájala na menšie kúsky.  Piekla som ju  na pekáči spolu so zeleninou ale zvlášť v alobale zabalenú. Len som ju posolila, pridala som aj trošku mletej rasce, korenie na grilovaciu zeleninu a celé strúčiky cesnaku. Pokvapkala som balzamikovým octom. Alobal som zatvorila. 

Zeleninu som piekla najskôr v prikrytom pekáči pri teplote 200 stupňov, kým zemiaky nezmäkli,  potom som odokryla a už len zapekala pri teplote 210 stupňov.  

1 komentár:

  1. Veru aj ja mám rada leto a teraz ešte viac, keď som začala pestovať aspoň čo-to :-)
    Pečenú zeleninku robievam presne tak ako ty - to čo je v chladničke - lebo pestujem len cuketu - nejaký ten zemiačik a syr nakoniec a je mňamka hotová. Len škoda, že môj muž to nezje, jemu musím vymyšľať niečo iné. Evka, ale ja sa teším už aj na jeseň, jej farby, mám rada jesenný vietor, ale nie taký, ako dnes večer na SK. U nás to trvalo len chvíľu a kopce spôsobia zoslabenie.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť