pondelok 18. júna 2018

Nepečená torta s tvarohom a šľahačkou

Čo takto urobiť niečo z posledných jahôd? Tohoročná úroda u nás nebola najlepšia, ale v porovnaní s  vľaňajšou predsa len o trochu lepšia. Niečo sa zjedlo, mäkké skončili v lekváriku a v mliečnych  nápojoch, a aj na túto tortičku zostalo. 
Základom receptu je tvaroh a šľahačka, určite sa môžu jahody nahradiť aj iným ovocím a aj tak bude torta chutiť vynikajúco. 😊 


Suroviny: Okrúhle piškóty, 300-400 g jahôd, 4 PL kryštálového cukru, 2-3 KL kukuričného škrobu (alebo Zlatý klas), 750 g jemného tvarohu, 3 PL práškového cukru, 2 šľahačkové smotany (180 ml balenia), sladené kondenzované mlieko,  25 g granulovanej želatiny, 2 šľahačky v prášku, mlieko, 2 stužovače šľahačky, práškový cukor a kakao.

Postup: Najskôr som pripravila jahodové želé:

Jahody som očistila a dala do kastróla variť spolu s kryštálovým cukrom. Chvíľu som varila aby jahody zmäkli a potom som ich zahustila kukuričnným škrobom rozmiešaným asi v 50 ml vody. Povarila som kým nebolo želé tak akurát husté aby sa dalo rozotrieť. Nechala som vychladnúť. 
Rozotrela som na piškóty vo forme. Dno aj boky formy som vyložila potravinovou fóliou.

Pripravila som tvarohový krém:

Jemné tvarohy som zmiešala s práškovým cukrom (ten si môžete upraviť podľa seba, ak treba pridať alebo ubrať, podľa chuti tvarohu), priliala som šľahačky a šľahala som spolu. Primiešala som aj sladené karamelové kondenzované mlieko v tube zn. Condé. 
(Dostať kúpiť v Lidl.  Nemusela som zbytočne otvárať konzervu Salka). 

Krém bol riedky. Trochu ma to prekvapilo, lebo už viackrát som šľahala tvaroh so šľahačkovou smotanou a vznikol mi vždy hustý krém. Preto som použila radšej aj želatinu.
Podľa návodu na obale som pripravila želatinu. 
K vlažnej, nie stuhnutej želatine som primiešala asi 2 PL tvarohovo-šľahačkového krému a potom som zmiešala so zvyškom krému. 

Kým som krém pripravila, jahodové želé na piškótach stuhlo. Pomaly som zaliala krémom a dala do chladničky dobre stuhnúť. 
Mala som pár čučoriedok, tak som ich povtláčala do krému 😊

Šľahačku v prášku som pripravila podľa návodu na obale. Ozdobne som nastriekala na stuhnutú tortu a posypala som kakaom.







4 komentáre:

  1. Oooo tá vyzerá skvele ... ♥
    Evi, pekné dni prajem ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evka, nepečené majú moje deti najradšej a mne sa na nich páči, že si môžem do nich dať čo chcem a čo mám :-)
    Tá tvoja ale vyzerá luxusne, slávnostne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu Danka, sú to veľmi všestranné torty...ďakujem za pochvalu. Ahoj

      Odstrániť