piatok 14. februára 2020

Pagáčiky s taveným syrom

Na blogu mám už niekoľko receptov na slané pagáčiky ale každý recept sa odlišuje hlavne množstvom použitých surovín. Viem, že sa dá z malej dávky urobiť prepočtom surovín aj veľká ale našla som tento recept ktorý  je z veľkého množstva surovín a tak som vedela, že bude pagáčikov veľa a to som potrebovala. 




Suroviny: 750 g hladkej múky, 2 Palmaríny (Smetol), 250 g taveného syra (použila som Syrokrém), 2 KL soli, 1 prášok do pečiva, 4 žĺtky, 200 g kyslej smotany, sezam na posypanie, vajíčko na potieranie.

Postup: Zo všetkých surovín (okrem sezamu) som vypracovala cesto. 
Zabalila som ho do potravinovej fólie a odložila do chladu 2 hodiny odpočívať. 
Potom som cesto rozvaľkala na hrúbku asi 8 mm a vykrajovala som kolieska s priemerom 3,5 cm. 
Pagáčiky som kládla na plech vystlaný papierom na pečenie, potrela som rozšľahaným vajíčkom a posypala sezamom. Piekla som pri teplote 180 stupňov asi 24 minút.

Pagáčiky sú veľmi chutné.




4 komentáre:

  1. Ahoj kvetinecka moja zlatá :-)

    Piekla som už tie so syrom Karicka lebo /cesto nie je kysnuté/ ;-) a veru tieto budu na rade 19.3.

    Pa
    Mary

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite ich vyskúšaj, verím že budete spokojní...asi máš doma Jozefa či? :-) Marienka, nech sa ti darí.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dnes som ich už upiekla, ale z polovičnej dávky a sú vynikajúce! Zmizli rýchlosťou svetla.

    Ani jeden neostal ,tak neviem, aké by boli na druhý deň .

    Áno ,mám až dvoch Jozefov doma tak sa vytešujem ako z celej davky pagáčiky upečiem jupiii.

    Merci za to že si Evelina moja pa


    OdpovedaťOdstrániť
  4. Marienka, si ozaj veľmi zlatá, ty ma vieš vždy tak potešiť a povzbudiť, aspoň niekto moje recepty skúša a ja som Ti za to vďačná a hlavne že si spokojná...cmuk... Ja mám v rodine tiež troch Jozefov, brata, synovca a krsňa, vždy sa na Jozefa teším, aj tým Tvojim želám už teraz všetko najlepšie a nech sa Ti všetko čo pre nich napečieš podarí. Pá

    OdpovedaťOdstrániť