Objavila som ďaľší recept s ríbezľami a hneď som ho musela vyskúšať. Aj keď som už ríbezľový koláč robila, recept je tu a mal úspech, ani tento nesklamal.
Suroviny: 340 g polohrubej múky, 200 g smetolu, 2 žĺtky, 40 g práškového cukru, 2 PL mlieka, 400-500 g ríbezlí, 50-100 g mandľových lupienkov.
Suroviny: 340 g polohrubej múky, 200 g smetolu, 2 žĺtky, 40 g práškového cukru, 2 PL mlieka, 400-500 g ríbezlí, 50-100 g mandľových lupienkov.
Sneh: 4 bielky, 160 g kryštálového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup: Z múky, smetolu, cukru, mlieka a žĺtok som vypracovala cesto, ktoré som dala do chladničky odpočinúť asi 30 minút.
Okrúhlu formu som si vytrela tukom a vysypala múkou.
Cesto som vložila do formy a priamo v nej rozvaľkala tak, aby malo vyvýšený kraj. Posypala som ho mandľovými lupienkami, ríbezľami (časť ríbezlí a lupienkov som nechala na posypanie) a trochou cukru.
Vložila som do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla 25 minút.
Kým sa cesto pieklo, vyšľahala som sneh z bielkov, cukru a citrónovej šťavy.
Koláč som vybrala a natrela snehom. Vrch som posypala ríbezľami ktoré som si nechala a mandľovými lupienkami.
Dopiekla som najskôr pri nižšej teplote 160 stupňov 15 minút a potom som teplotu zvýšila na 180 stupňov a piekla som pokiaľ nemal sneh zlatiskú farbu.
Okrúhlu formu som si vytrela tukom a vysypala múkou.
Cesto som vložila do formy a priamo v nej rozvaľkala tak, aby malo vyvýšený kraj. Posypala som ho mandľovými lupienkami, ríbezľami (časť ríbezlí a lupienkov som nechala na posypanie) a trochou cukru.
Vložila som do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla 25 minút.
Kým sa cesto pieklo, vyšľahala som sneh z bielkov, cukru a citrónovej šťavy.
Koláč som vybrala a natrela snehom. Vrch som posypala ríbezľami ktoré som si nechala a mandľovými lupienkami.
Dopiekla som najskôr pri nižšej teplote 160 stupňov 15 minút a potom som teplotu zvýšila na 180 stupňov a piekla som pokiaľ nemal sneh zlatiskú farbu.