Korpus použitý v tomto recepte je veľmi rýchly. Je síce hustejší, nie taký jemný ako pri piškótovom ceste, ale práve preto je vhodný ako základ-podklad pre šťavnatejšie náplne z ovocia a tvarohu.
Plnka: 250 g jemného tvarohu, 50-100 g práškového cukru, vanilínový cukor, 1/2 kelímka kyslej smotany, alebo bieleho smotanového jogurtu, 50 ml mlieka, 1/2 balíčka práškovej želatiny Dr. Oetker, ovocie, 1 balenie tortové želé.
Postup: Najskôr si zmiešam sypké suroviny - múku, prášok do pečiva a cukor, pridám vajíčka, rozpustené vlažné maslo a miešam šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na vyššom stupni 2-3 minúty, kým nevznikne hladké cesto.
Ak chcem tmavé cesto pridám kakao (môžu sa pridať aj oriešky, mandle).
Ak je cesto veľmi husté pridám trochu vody.
Cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dám upiecť.
Ak chcem tmavé cesto pridám kakao (môžu sa pridať aj oriešky, mandle).
Ak je cesto veľmi husté pridám trochu vody.
Cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dám upiecť.
Na upečený korpus dám plnku.
Plnka: Tvaroh si zmiešam s práškovým a vanilínovým cukrom. Primiešam smotanu (alebo jogurt) a v 50 ml mlieka rozpustenú práškovú želatinu - 1/2 balenia (pripraviť podľa návodu na obale).
Na plnku uložím ovocie (použila som banány, kivi a mandarinky) a zalejem tortovou želatinou Dr. Oetker pripravenou tiež podľa návodu na obale.
Na plnku uložím ovocie (použila som banány, kivi a mandarinky) a zalejem tortovou želatinou Dr. Oetker pripravenou tiež podľa návodu na obale.
... takto vyzerá upečený korpus, nie je veľmi vysoký...
... po natretí tvarohovej plnky dám obruč z formy späť a až potom uložím ovocie a polejem želatinou...