Ďalší výborný recept zo stránky varecha.sk. Autorke patrí moja vďaka za tento super koláčik.
Suroviny:
Cesto I.: 150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 200 g masla (Hera), 100 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, citrónová kôra.
Cesto II.: 250 g masla (Hera), 250 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 150 g mletých orechov, 7 bielkov, 2 PL rumu, citrónová kôra.
Žĺtková poleva: 7 žĺtkov, 300 g práškového cukru, 2 PL rumu.
Postup: Zo surovín na cesto I. zmiesením vypracujem linecké cesto. Zabalím do fólie a odložím na chladné miesto aspoň na 2 hodiny.
Potom cesto rozvaľkám a prenesiem na plech vyložený papierom alebo vytretý tukom a vysypaný múkou. Popichám vidličkou.
Potom cesto rozvaľkám a prenesiem na plech vyložený papierom alebo vytretý tukom a vysypaný múkou. Popichám vidličkou.
Pripravím cesto II. tak, že maslo vyšľahám s cukrom, pridám rum a citrónovú kôru. Zľahka zamiešavam múku zmiešanú s orechami, striedavo s vyšľahaným tuhým snehom z bielkov. Cesto rozotriem na plech s lineckým cestom.
Pečiem pri teplote 160-165 stupňov 45 minút.
Upečený koláč nechám trochu vychladnúť aby nebol horúci a rozotriem polevu.
Poleva: 7 žĺtkov vymiešam s práškovým cukrom a rumom. Miešam len ručne vareškou.