Na stránke už venčeky síce mám, ale tentokrát som ich urobila s iným krémom a poliala som ich karamelovou polevou a bielou čokoládou. Sú vynikajúce.
Suroviny a postup na prípravu venčekov ako ich robím ja mám tu VENČEKY
Krém: 7,5 dl mlieka, 3 vanilkové pudingy v prášku, 2 vanilkové cukry, 2 žĺtky, 250 g kryštálového cukru, 1 a 1/2 masla (365 g), práškový cukor 2-3 PL.
Šľahačka: 3 šľahačkové smotany 33 %, 6 PL kryštálového cukru.
Poleva: 350 g práškového cukru, 6-7 PL horúcej vody, 3 PL karamelovej hmoty, biela čokoláda.
Príprava krému: Asi v 3 dl mlieka som rozmiešala pudingové prášky a žĺtky. Zvyšok mlieka som dala variť s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď sa mlieko začalo variť, priliala som pudingové mlieko a varila som hustú kašu. Za občasného premiešania som kašu nechala vychladnúť a potom som ju prišľahala k maslu. Vyšľahala som krém.
Príprava šľahačky: Kryštálový cukor som upálila na karamel a zaliala som ho asi 2 dl smotany. Nezľaknúť sa keď všetko stvrdne, miešať ďalej až do rozpustenia a kým hmota nezačne hustnúť, potom odstaviť a nechať vychladnúť. Nie úplne lebo by karamel stuhol. Odobrala som si 3 PL ktoré som použila pri príprave polevy. Zvyšnú šľahačku som vyšľahala a zľahka som primiešala karamel.
Poleva: Preosiaty práškový cukor som vymiešala s horúcou vodou a karamelom.
Dokončenie: Na spodnú časť prekrojených venčekov som nastriekala krém a šľahačku. Prikryla som vrchnou časťou venčekov ktorú som pred tým namočila v poleve. Hotové venčeky som ešte dozdobila bielou čokoládou.
Poznámka:
Priznám sa, že príprava takejto karamelovej šľahačky vzbudzuje u mňa vždy obavy, či sa mi vydarí a stalo sa mi už viackrát že sa mi všetko nakoniec zrazilo 😕 Radšej robievam šľahačku práškovú.
Vtedy postupujem tak, že na skaramelizovaný cukor nalejem 4,5 dl mlieka a rozvarím kým sa karamel úplne nerozpustí. Karamelové mlieko vložím do chladničky, najlepšie do druhého dňa, potom prisypem 3 balíčky práškovej šľahačky a dobre vyšľahám.